Unika saker och smaker i Piteå

Sportlov i Norrland med sparkåkning och korvgrillning! Passa på att upptäcka några nya unika butiker också. 🤩  Här kommer några tips om du befinner dig i eller i närheten av Piteå. Varför inte gräva dig en solgrop – eller en bivack – och mysa med en kopp kokkaffe i helgen. 

Med Unika Butikers app får du en interaktiv karta som guidar dig fram till dem. Appen finns att hämta gratis på App Store och Google Play.

Noga utvalda favoriter inom inredning och design

Hem Ljuva Hem säljer heminredning och presenter, ofta med svensk och nordisk design. Gillar du retrokänsla och noga utvalda inredningsdetaljer, då är det här en butik du kommer gilla. Här finns också produkter med lokal anknytning, till exempel posters, brickor och kuddar som är tydligt inspirerade av Pite, vattnet och kusten.

Ullprodukter och lokalproducerad norrbottnisk mat

Blir det för kallt ute kan du alltid ta en paus från sportandet, gå inomhus och mysa med lite pyssel. Kanske sticka något med ett fint ullgarn. Eller varför inte ta ett värmande bad med en härlig ekologisk tvål. Hos gårdsbutiken Eufåria hittar du också varma fårskinn och lokalproducerad norrbottnisk mat.

Inred hållbart med saker från secondhand

58ans Retro är en mysig gårdsbutik med blandade grejer från förr. Här hittar du retro, antik, nostalgi och recycling – perfekt när du ska börja vårfixa på balkongen eller din uteplats. Köp secondhand, att återvinna är bra, men att återanvända är ännu bättre för miljön!

Tänk på att minska smittspridningen av corona

Låt gärna bara en i sällskapet gå in och handla, eller ring och hör om det finns möjlighet att beställa och få dina saker och smaker packade och levererade ut till bilen.

Support your local

Unika Butiker är fristående butiker och caféer, som drivs av lokala företagare. De behöver all support de kan få nu i coronatider, och genom att handla hos dem ökar du chansen att de finns kvar också efter pandemin.