Unika saker och smaker du inte får missa på väg till Sälen!

Sportloven är igång, och mer än någonsin längtar vi till fjäll och krispig snö. Längs vägen till fjällen finns också saker att upptäcka och de vill vi gärna tipsa om. Självklart ska vi alla undvika smittspridning, men samtidigt: Sveriges företagare, inte minst de vi har i glesbygd, behöver din support för att klara pandemin.

Här kommer tre fina tips för att upptäcka nya smaker på vägen till Sälenfjällen. Självklart har alla gjort vad de kan för att ställa om så att du som kund ska kunna handla coronasäkert, och ett alternativ kan vara att köpa med och fika i bilen. Med Unika Butikers app får du en interaktiv karta som guidar dig fram till dem. Appen finns att hämta gratis på App Store och Google Play.

Gjuthuset Café & butik

Köp med fika när du passerar Falu gruva

Vid gruvan i Falun finns Gjuthuset Café & butik. Här hittar du go´ fika som är bakat på plats. Morotskaka, bullar, semlor, kladdkaka – här bakas allt från grunden. Gillar du räkmackor så är det här ditt ställe! Här finns också en butik med ätbara presenter och annat smått och gott.

Te & Kaffehandel Falun

allt för dig som älskar kaffe, te & choklad

Inne i Falun finns mysiga Te & Kaffehandeln som – förstås – drivs av en riktig te och kaffeälskare. Här hittar du te, kaffe, choklad och andra kvalitetsprodukter från tillverkare över hela världen. Extra stolt är man över att ha 18 egna teblandningar och 2 egna kaffeblandningar, samt kaffet från ett lokalt rosteri i Säter, Gamla Snickeriets Kafferosteri. Självklart finns här också ekologiska, rättvisemärkta och sockerfria alternativ. Köp med en ny smak att ha på vägen eller i fjällstugan. 😋

Kanel & Kummin Vedugnsbageri

Surdegsbröd bakat i vedugn i stora skedvi

Vedugnsbageriet Kanel & Kummin finns i Stora Skedvi och här kan du svänga förbi och köpa bröd dygnet runt med självbetjäning. Perfekt nu i coronatider då vi ska minska risken för smitta. Vedugnsbageriet Kanel & Kummin fokuserar på hantverksmässigt gjorda surdegsbröd. som man bakar med kulturmjölsorter. Man bakar också för dig som vill ha kaffebröd, här finns både handgjorda chokladbiskvier och – förstås – kanelbullar. Nybakat torsdagar, fredagar och lördagar.

 

Tänk på att minska smittspridningen av corona

Låt gärna bara en i sällskapet gå in och handla, eller ring och hör om det finns möjlighet att beställa och få dina saker och smaker packade och levererade ut till bilen.

Support your local

Unika Butiker är fristående butiker och caféer, som drivs av lokala företagare. De behöver all support de kan få nu i coronatider, och genom att handla hos dem ökar du chansen att de finns kvar också efter pandemin.