Unika saker och smaker du inte får missa på väg till Åre!

Gör årets resa till fjällen till ett annorlunda äventyr. Ta med filtar och kuddar och passa på att köpa med fika och ha en picknick i bilen.  Här kommer våra tips för att upptäcka nya saker och smaker på vägen till Åre.

Det är en svår tid nu och vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen av corona. Samtidigt behöver Sveriges småföretagare all support de kan få. Självklart har alla gjort vad de kan för att ställa om så att du som kund ska kunna handla coronasäkert. Med Unika Butikers app får du en interaktiv karta som guidar dig fram till unika butiker längs vägen. Appen finns att hämta gratis på App Store och Google Play.

Hanssons Vedspisar Bygg & Design

Unik inredning i Sundsvall

Ta med en tupp till fjällen? Hos unika inredningsbutiken Hanssons Vedspisar i Sundsvall hittar du inredning inspirerad av natur och värme. Här finns allt för den som gillar eld, men också vackra ullplädar, fårskinn och massor av mysiga inredningsdetaljer som passar perfekt i fjällstugan. I butiken finns också konst, i form av målade akvareller av butikens ägare Helene Wallin. Hanssons Vedspisar ligger på Bergsgatan, alldeles vid E14 i Sundsvall och de har egen parkering på gården.

Det Goda Bruket

inredning & café i Matfors

Bruksorten Matfors ligger bara en liten avstickare från E14 strax väster om Sundsvall. Här bakar man tårtor, bullar och goda grejjer, samtidigt som man kokar soppa och grillar varma mackor. Cafét huserar i industriella och ruffiga lokaler, men här möts man av värme och glädje. Förutom goda smaker kan du också köpa snygg och rolig inredning som passar både i fjällen och hemma. 

Glassbaren i Bräcke

fantastisk gelato i Bräcke

Glassbaren tillverkar sin egen Italienska Gelato. Det är glass som görs på ekologisk mjölk och grädde, utan ägg. Här finns också olika sorters sorbet, som görs utan mejeriprodukter och är veganska. Glass passar ju alltid, men skulle du känna att det är fel (det är osannolikt, vi vet, men OM) så har också Glassbaren lite fika att erbjuda. Allt är hembakat och har därför sina skavanker och ingen kaka är den andra lik. Men allt är bakat med kärlek och smakar därefter. ❤️

Tänk på att minska smittspridningen av corona

Låt gärna bara en i sällskapet gå in och handla, eller ring och hör om det finns möjlighet att beställa och få dina saker och smaker packade och levererade ut till bilen.

Support your local

Unika Butiker är fristående butiker och caféer, som drivs av lokala företagare. De behöver all support de kan få nu i coronatider, och genom att handla hos dem ökar du chansen att de finns kvar också efter pandemin.