Besök dina lokala butiker och caféer

Lördagen den 7 november är det Unika Butikers egen dag!

Inlägget innehåller annonslänkar

Var med och fira Unika Butikers egen dag! Det finns mycket spännande att upptäcka runt om i Sverige om du gillar unika saker och smaker. Hämta Unika Butikers app från App Store eller Google Play och passa på att göra en liten tur runt bland dem du har i närheten lördagen den 7 november. I appen finns nästan 340 butiker som drivs av hängivna handlare som älskar just det de gör – här finns allt från inredning, mode och konst till gårdsbutiker och mathantverk. Passa på att göra en utflykt och upptäcka lokala saker och smaker.

Handla lokalt

Det finns många fördelar med att handla lokalt. Alla mervärden du får hos en engagerad handlare kan faktiskt göra ditt inköp till en bättre affär än om du hittar samma vara till ett lägre pris på nätet eller hos en stor kedja.

Att välja rätt produkt och få rätt skötselråd för att den ska hålla länge ökar dessutom chansen för att ditt köp ska bli lyckat. Och blir det ändå fel kan du få hjälp på nära håll.

Hållbart

Hållbarhet är en viktig del av Unika Butiker och alla butiker arbetar för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Det kan vara genom att ha eko och reko produkter, göra energisparande insatser eller skapa ett socialt hållbart samhälle där alla människor behövs och kan bidra.

Vi tror att om många gör det de kan så blir det större effekt än om några få försöker göra allt. Genom att handla i Sveriges Unika Butiker gör du som kund ett aktivt val och bidrar också till ett mer hållbart samhälle.

Egna unika produkter

Lys upp november med en utflykt, eller varför inte göra en egen liten stadsvandring bland de Unika Butiker du har i närheten? Kan du inte besöka dem fysiskt så här i rådande tider men ändå vill stötta dem, så hör av dig, de hjälper dig gärna att handla ändå och ger gärna tips på bra presenter, avsett om du behöver få tag i en sista-minuten-gåva till Farsdag eller är ute i god tid för att hitta julklappar. Handgjord keramik, personlig inredning, härlig inspiration och nyttiga vitaminer för mörka vintermånader är bara några exempel på sådant du kan hitta hos våra olika butiksägare.

Noga utvalt

Unika Butiker är fristående butiker, gårdsbutiker och caféer som inte tillhör kedja eller franschisekoncept. De har valt ut sitt sortiment själva vilket gör dem personliga och speciella. Hos dem hittar du ofta sådant som kedjorna inte har och många av dem producerar både egna unika saker och smaker.

Mindre aktörer kan sällan konkurrera med kedjornas priser och rabatter, men deras kunskap och engagemang bidrar ofta till att du som kund gör en bättre affär ändå, även om du betalar lite mer.

Passa på att göra en utflykt och upptäcka lokala saker och smaker.

Följ gärna Unika Butiker