Tygstället & hälsokosten

En Unik Butik som hjälper dig att komma igång, oavsett om du vill skapa eller träna!

Marknadsföring för unika butiken Tygstället & Hälsokosten

I Bengtsfors i Dalsland, finns en liten butik med ett synnerligen unikt sortiment. Butiken består nämligen av två olika delar. I ena halvan hittar vi tyger och sådant som hör till sömnad och hantverk, medan andra halvan fokuserar på kost och hälsa. Det här är en av de roligaste sakerna med att besöka Unika Butiker. Det är när man kliver in genom dörren som man får en upplevelse, och det är förstås ofta människorna som driver och jobbar i butiken som skapar den upplevelsen. Hos Tygstället & Hälsokosten har personalen som mål att alltid möta dig som kund med ett par pigga ögon bakom kassan och nyfikenhet kring vad de kan hjälpa just dig med. Som kund är du viktig. Inte en i mängden utan viktig på riktigt.

”Det vi inte har, det tar vi gärna hem åt våra kunder. Det är en stor fördel med att själv välja sitt sortiment.”

Unikt sortiment och stort fokus på miljö och hållbarhet

Tygstället och Hälsokosten har en unik mix i sitt sortiment. I butikens ena del finns härliga mönstrade och enfärgade tyger, enbart från svenska grossister, tillsammans med garner, sidenband och vackra knappar. I den andra delen finns ett riktigt välfyllt sortiment med hälsokost. Så blir det, när en entreprenör kör igång en butik och väljer sortiment utifrån det man brinner för och älskar. Jenny Wallman startade butiken Tygstället och Hälsokosten 2008, mitt i finanskrisen tog hon ett språng ut i det okända och startade eget efter att ha tänkt på det i flera år.

Man får nog säga att Jenny har ett genuint intresse för miljö och hållbarhet. Med en fyraårig magisterexamen i miljö- och hälsoskydd i bagaget och tidigare jobb som miljöinspektör så går det också igen i hennes sätt att driva butik. Hos Tygstället och Hälsokosten förespråkar man hållbarhet. Har dina favoritjeans gått sönder? Måste dragkedjan bytas på jackan? Behöver dina skor lagas? Eller måste symaskinen servas? Laga det som går att laga så du kan använda det längre! Och reparera och serva får du hjälp med hos Tygstället och Hälsokosten. Ändringar och lagning inom sömnad görs i butiken. För det man inte kan fixa själv har man ordnat samarbeten med andra företag, så att du som kund kan lämna dina skor eller symaskinen hos Tygstället och Hälsokosten, så fixar de allt och du kan hämta när det är klart. 

”Laga det som går att laga istället för att slänga och köpa nytt.”

Att handla hos en Unik Butik ger dig möjlighet att hitta det just du vill ha.

Eftersom man själv styr sitt sortiment så hjälper man gärna till att försöka ta hem sådant som du vill ha. Det här är förstås guld värt på en ort där man kanske inte hittar samma utbud som i storstan. Och även om man idag kan hitta mycket på nätet så blir det inte riktigt samma sak att handla online som att faktiskt få känna på tyget, se det i verkligheten och prova hur det beter sig. När det kommer till sömnad så vet också alla som håller på, att det finns ett oändligt antal kombinationer mellan tyg, tråd och nål. Och att den kombinationen är hela skillnaden mellan magi  – och tjorvigt kaos som kan döda sylusten hos den mest entusiastiska.

Bryt ihop och kom igen – en del av skapandet

Det är då, när man sitter själv och på riktigt överväger att slänga ut hela symaskinen genom fönstret som man kan skatta sig lycklig över att ha en butik som Tygstället och Hälsokosten i närheten. Det är då man ska ta tyget som man hade så stora planer för under armen, besöka butiken och få stöttning i sitt skapande. Kanske var det fel symaskinsnål? Eller fel tråd, för just det tyget. Kanske behöver du bara justera lite i inställningarna på symaskinen och sen flyter allt som smort igen. Kanske behövde du bara en paus och lite support för att komma igen. Allt det här, får du hos en lokal butik, men knappast på nätet. 

När man inte kommer igång alls

Bryt ihop och kom igen ja, men om man inte har nån energi så man kommer igång alls då? Hur gör man då? Ja, då ska du kliva över i butikens andra del. Här finns det hjälp att få när man känner sig trött och hängig. På hälsokostsidan finns vitaminer, mineraler och naturläkemedel som kan hjälpa dig få tillbaka energin. Här finns också alternativa mjölsorter för dig som inte tål gluten, buljong utan jäst, örtsalt, bär som pulver,  chokladkakor utan onödiga tillsatser och en massa andra produkter som kan hjälpa till om du hamnat lite i obalans.

Har du kört fast i träningen? Hos Tygstället och Hälsokosten finns gott om kosttillskott som kan hjälpa dig vidare till nästa nivå. Den kunniga personalen kan hjälpa dig med goda råd och tränar du riktigt seriöst, ja då har man faktiskt både idrottsmassör och personlig tränare som kan hjälpa dig. 

Se mer och följ
Tygstället & Hälsokosten