Stötta dina lokala butiker och caféer

Coronaviruset covid-19 sätter allt i ett nytt perspektiv, som kund är du viktigare än någonsin.

Inlägget innehåller annonslänkar

Många småföretagare har det tufft nu och kämpar för att klara sig igenom corona-krisen. Det gäller förstås i allra högsta grad också för många som driver unika butiker. Som kund är du alltid viktig, men just nu är det kanske viktigare än någonsin att så många som möjligt är med och hjälper till att stötta unika butiker och caféer så att de klarar sig och slipper stänga. 

Gör någon glad.

Man brukar prata om förändringens vindar, och om att digitaliseringen fått allting att gå i snabbare takt. Det vi upplever just nu med coronaviruset covid -19,  kan nog snarare liknas vid en storm, som rör till och skapar kaos runt om i hela världen. För bara några månader sedan var ju Corona en ljusgul öl, som man kunde servera med en klyfta lime eller citron. Idag är corona ett virus som påverkat vardagen för de flesta av oss på ett eller annat sätt, och som verkligen sätter allt i ett nytt perspektiv, och det är ju inte bara företag som har det kämpigt. Många saknar sina nära och kära, som man inte kan träffa just nu. Låt dem få veta att du tänker på dem, man blir glad av en liten hälsning.

Även små köp gör skillnad.

Det finns ännu inget facit för hur corona kommer att påverka oss. Ingen vet riktigt hur det blir eller när det går över. Men vi vet en sak. Tillsammans blir vi starkare och vi kommer att klara oss bättre om vi hjälps åt. Små saker gör också skillnad, såsom att stödköpa en kaffe och bulle att ta med, från ditt lokala café. Skicka en blomma, skriv ett brev på fint brevpapper eller låt barnen rita ett kort och posta en personlig hälsning till någon som är ensam eller sjuk. Håll hoppet uppe, snart kan vi förhoppningsvis ses igen!

Hälsningar betyder mycket när man inte kan ses.

Kanske kan du handla en unik present och skicka lite uppmuntran till en äldre släkting eller till någon som sitter uttråkad i karantän. Kanske en ljuslykta för att sprida lite ljus, eller en ekologisk tvål, nu när händer ska tvättas noga. Då gör du två goda gärningar på samma gång, du stöttar både Sveriges unika butiker och gör någon glad. Du kan ju köpa en lokalproducerad smakupplevelse, kanske en bakelse eller en pralin och lämna i en påse utanför dörren. Visa att du tänker på dina kära, det behöver varken vara stort eller avancerat.

Tack för att du handlar hos Sveriges unika butiker, gårdsbutiker och unika caféer.

Följ gärna Unika Butiker