Semester i sverige

Äntligen sommar och semester! Låt Unika Butikers app guida dig till Sveriges smultronställen i sommar.

Svensk sommar. Det är svårslaget. Juli, svenskarnas stora semestermånad är här och i år är det semester i Sverige som gäller för de allra flesta av oss, eftersom corona effektivt satt stopp för andra resplaner. Positivt är förstås att extra många därför passar på att supporta Sveriges företagare och upptäcka allt vårt vackra land erbjuder. Och det finns mycket att upptäcka.

Hitta det personliga, unika och lite annorlunda på din semester.

Oavsett om du ska hemestra eller semestra på annan ort, så vill vi hjälpa dig att hitta lokala smultronställen. Om du besöker en ny ort så kan du därför enkelt se i Unika Butikers app vad som finns i närheten. Den visar också hur långt avståndet är. När du är på väg, oavsett om du åker bil, går eller cyklar så uppdaterar appen din lista så att du hela tiden ser vad du har närmast.

Unika Butiker finns där man minst anar. Ett avskilt skogscafé kanske blir din bästa fikapaus i sommar.

Låt oss därför guida dig till lokala, unika butiker som är härliga mötesplatser. I appen finns också gårdsbutiker där man ofta producerar småskaligt och skapar unika smaker i egen regi. Gårdsbutiker ligger ju ofta lite avsides, men det är värt en avstickare och appens interaktiva karta hjälper dig att hitta. Missa sedan inte möjligheten att prata med människorna och att hälsa på djuren.

Vi vill hjälpa dig att hitta det där lilla caféet där man bakar bullarna själv och där man gärna bollar nya smakidéer ihop med kunderna. Fika är viktigt i Sverige och det finns också massor av lokala smaktraditioner runt om i Sverige att upptäcka. 

”Oavsett hur du spenderar din semester, så vill vi hjälpa dig att hitta sådant du inte vill missa och en paus eller ett oväntat möte längs vägen till ditt sommaräventyr är inte fel.”

Unikt, lokalt, hållbart och utvalt.

Med Unika Butikers app får du alltså enkelt koll på vad du har i närheten som är unikt, lokalt och hållbart. Vi har filtrerat, och som ett resultat av det gjort det enklare för dig att hitta lokala aktörer som jobbar hållbart. I appen hittar du därför inga kedjor, utan bara aktörer som själva bestämmer sitt sortiment och som erbjuder en personlig mötesplats för dig som kund. Många har saker och smaker som du bara hittar hos dem, och många producerar också själva sina produkter.

Många som driver unika butiker anstränger sig mycket för att hitta bra leverantörer och produkter. Saker som ska hålla och bli till glädje för dig som kund länge. Har dragkedjan till favoritjackan gått sönder? Har din brödrost slutat rosta mackor? Släng dem inte! Det finns många unika butiker som gärna vill hjälpa dig att laga dina grejjer så att du kan använda dem längre. Bra för dig och inte minst för miljön.

”Visst kan man googla, men det här är enklare och snabbare. Unika Butikers app gör det enklare att hitta just de som är unika, lokala och hållbara.”

Dela och tipsa gärna andra om det här inlägget