Visionen om Unika Butiker

Sverige är fullt av spännande butiker. En del säljer fika och unika smaker, andra kan allt om gamla beslag eller andra saker.

Människor gillar att resa. Och uppleva. Och nästan alltid när man är på besök på en annan ort så vill man ju upptäcka vad  som finns där, som man inte har på hemmaplan. Men det är inte alltid så lätt att hitta. Ofta är det när man är hemma igen och berättar var man varit, som folk utbrister – åh, har du varit där? Där finns en fantastisk butik fylld med sådant som du skulle älska. Butiksägaren är så himla påläst så det är värt ett besök bara för att prata lite med henne eller honom. 

Hitta lokala guldkorn när du är på väg.

Eller det här scenariot: du sitter i bilen och är på väg. Men nu skulle det passa fint med en paus. Och en kopp riktigt gott kaffe. Svenskarna älskar sitt fika av en anledning. Ska vi svänga in på macken eller finns det kanske nåt lokalt café eller bageri i närheten som vi kan stanna hos?

”Det här är anledningen till att vi har startat Unika Butiker. För att göra det enklare för dig att hitta unika saker och smaker.”

Vi gillar lokalt, hållbart och noga utvalt.

Alla som driver en Unik Butik intygar att de jobbar hållbart och försöker bidra på alla sätt de kan till en hållbar konsumtion. Att handla lokalt innebär också att det skapar jobb på orten, så att de som bor där kan försörja sig. Det är viktigt, inte minst i glesbygd. Att kunna driva sin butik, sin gårdsbutik eller sitt café häger ju på att folk hittar dit och väljer att handla hos dem. 

Som liten kan man kanske inte alltid konkurrera med priset, men tänk på alla fina mervärden du får som kund. Inte minst erbjuder lokala butiker en fysisk mötesplats där du som kund kan få goda råd och hjälp att hitta just det som passar dej. Alla Unika Butiker styr och väljer själva sitt sortiment. Det betyder att de ofta kan hjälpa dig som kund att ta hem sådant som de inte inte har eller tipsa om en annan Unik Butik där du kan få hjälp.

”Att handla lokalt och tänka hållbart är mer aktuellt än någonsin. Billigt är sällan hållbart. Och att köpa sådant du inte behöver är ingen bra affär, även om det är billigt.”

Handla lokalt & Hållbart