Lär känna våra Unika Butiker

Och få inspiration, tips och idéer kring sådant som är unikt, lokalt och hållbart.

Det finns fullt av personliga, annorlunda och unika butiker, gårdsbutiker och caféer runt om i Sverige. Häng med och lär känna människorna som driver dem och varför de har just det sortiment de har. Här samlar vi också tips och inspiration om hållbarhet och unika smaker.

”Unika Butiker vill göra det enklare för dig att hitta lokala unika saker och smaker. Vi vill att du ska hitta lokalt, hållbart och genuint som håller hög kvalitét.”

Eljest Shop

I Umeå finns unika butiken Eljest. Den är, som namnet nämner, som ingen annan. Här har man samlat hantverk, böcker,...

Läs mer

Handla hållbart hos Sveriges unika butiker, gårdsbutiker & caféer.

Alla som driver en Unik Butik intygar att de jobbar hållbart och försöker bidra på alla sätt de kan till en hållbar konsumtion. Att handla lokalt innebär också att det skapar jobb på orten, så att de som bor där kan försörja sig. Det är viktigt, inte minst i glesbygd. Att kunna driva sin butik, sin gårdsbutik eller sitt café hänger ju på att folk hittar dit och väljer att handla hos dem. Som liten kan man kanske inte alltid konkurrera med priset, men tänk på alla fina mervärden du får som kund. Inte minst erbjuder lokala butiker en fysisk mötesplats där du som kund kan få goda råd och hjälp att hitta just det som passar dej. Alla Unika Butiker styr och väljer själva sitt sortiment. Det betyder att de ofta kan hjälpa dig som kund att ta hem sådant som de inte inte har eller tipsa om en annan Unik Butik där du kan få hjälp.

Vi gillar lokalt, hållbart och noga utvalt.

”Att handla lokalt och tänka hållbart är mer aktuellt än någonsin. Billigt är sällan hållbart. Och att köpa sådant du inte behöver är ingen bra affär, även om det är billigt.”

Upptäck Sveriges smultronställen

Alla Unika Butiker har en unik och personlig atmosfär. En egen stil som bara finns hos dem. Unika Butikers app hjälper dig att hitta till dem.