Hanssons Vedspisar Bygg och Design

En unik butik med fokus på värme och unik inredning till hem och trädgård

Marknadsföring för unika butiken Hanssons Vedspisar Bygg & Design

Gillar du eld och värme? Då finns det en fantastik unik butik i Sundsvall för dig, som drivs av familjen Hansson. Patrik och sonen Pontus bygger. Allt möjligt, verkar det som. Vill du bygga ut, renovera, bygga en altan eller drömmer du om en eldstad? En vedspis i järn, en täljstenskamin eller kanske en riktigt pampig kakelugn? Du har kommit helt rätt.

Patrik och Pontus hjälper dig med din med renovering eller tillbyggnad. Pontus är murare och plattsättare och tillsammans med sina anställda har vi här ett gäng på tio personer som kan lösa det mesta. Tillsammans fixar man reparationer och nyproduktion med snickeri, men man hjälper också till med måleri, klinker- och kakelsättning, murnings- och putsarbeten.

Satsar också på utomhusmiljö

Även utomhus satsar man stort på att erbjuda hjälp med trädgård och trädgårdsdesign, eftersom även utomhusmiljön är en del av hemmet. Behöver du hjälp med tak och säkerhet? Det är heller inga problem. Man säljer och monterar taksäkerhet och du kan till exempel få hjälp med att renovera befintliga murstockar med slangdragning eller glidgjutning.

Och så var det förstås det där med värmen då. Hos Hanssons Vedspisar kan man det mesta om eldstäder och du kan få hjälp hela vägen, med att fundera, planera och installera. Här hittar du braskaminer, vedspisar, murspisar, kassetter, kakelugnar och skorstenar från de största kaminleverantörerna. 

Konst, unik inredning och trädgårdsdesign

Ibland söker man ju något som värmer, men kanske i lite mindre skala. Som en vacker filt i ren ull. Eller kanske en ljuslykta eller någon annan inredningsdetalj som gör hemmet varmare och mer ombonat. Inne i själva butiken möter du ofta Helene, som gillar inredning och har en alldeles speciell förmåga att fixa så att det blir mysigt och välkomnande.

Helene väljer noga och i sortimentet hittar du inredningsdetaljer av metall, trä och andra naturmaterial. Om du gillar rustikt och unikt med patina – ja då finns det här. I butiken, som huserar på tre plan hittar du ett brett sortiment av produkter i smide och gjutjärn. Många saker har en rostig yta, som därför bara blir vackrare med åren. I butiken finns också plädar, fårskinn, keramik, tovat fairtrade och återbruk.

Helene håller också med måleri och hantverk. Hon målar mycket akvarell och i butiken hittar du därför ibland också hennes tavlor och andra konstverk.  

”Oavsett om du vill ha en stor eld eller ett litet ljus finns det något hos Hanssons Vedspisar. Gör ett besök och låt dig inspireras.”

Mötet med kunden

I en butik som Hanssons Vedspisar är själva mötet och upplevelsen en viktig del. Att komma in i butiken och mötas av sprakande eld och värmen från en täljstenskamin är en annan sak än att titta på en bild på nätet. Att känna på en ullfilt eller klappa ett mjukt fårskinn eller prova att sitta på den där pallen så man vet hur den känns – det här är ju fördelen med att ha en fysisk butik att gå till.

Det märks att folk gillar Hanssons Vedspisar och mötesplatsen de skapar. När det drar ihop sig till kundkväll brukar uppslutningen vara stor och vi vet att de serverade stora mängder gulaschsoppa över öppen eld när det var Unika Butikers Dag i oktober. Alla dessa möten, inte bara med butiksägare utan också kunder sinsemellan. Det är så himla fint.

Passerar du Sundsvall, så stanna till hos Hanssons Vedspisar på Bergsgatan och tanka lite inspiration och värme. Det är en riktigt personlig och mysig butik.

Se mer och följ
Hanssons Vedspisar