Garnbutiken Tjärngården

Garnbutiken Tjärngården,
en unik butik i Långå

marknadsföring för unika butiken
Garnbutiken Tjärngården

I byn Långå i Härjedalen finns en liten unik butik för dig som älskar garn. Reidun som driver garnbutik Tjärngården älskar att sticka, och därför skapar hon med sin butik en samlingsplats för den som vill få inspiration till att skapa med garn. När hon bjuder hon in till stick-café så får man helt enkelt ta med sig sin stickning och sin egen stol. Stick-cafét ger möjlighet träffas, att se andras projekt växa fram, men också få hjälp om man själv har kört fast med sitt stickning eller virkning.

Gör en paus på väg till Funäsdalen eller Mittåfallet och handla garn eller fynda på loppis.

Ska du besöka Mittåfallet så kan man bokstavligt talat säga att du kör in på Tjärngården, eftersom den ligger belägen på båda sidorna av vägen. Och även om du inte behöver garn eller support med din stickning så är det här ett trevligt stopp ändå. Förutom garnbutik så har Reidun också en loppis och hos garnbutik Tjärngården finns förstås också möjlighet att köpa en kopp kaffe.

För den som är på väg till Funäsdalens fjäll så ligger byn Långå placerad som en liten avstickare. Man svänger av från riksväg 84 och kör igenom byn (och Reiduns gård!). Med den interaktiva kartan som finns i Unika Butikers app får du hjälp att hitta rätt. Hämta appen gratis på App Store eller Google Play.

Långå som plats är väl värd ett besök. Här finns lugnet. Och här kan du också bada i Stortjärn, plocka bär eller fiska. Många kommer hit för att flugfiska. Och nappar det dåligt, så kan man prova det lokala put-and-take-fisket i Stortjärn.

Många kommer hit för att fiska. Går fisket trögt så kan de alltid komma hit och ta en kopp kaffe eller se om de får napp på ett fynd på loppisen istället.

Unika butiker bjuder på överraskningar

Det mest fascinerande med Unika Butiker är att ingen är den andra lik. Alltså är alla är olika, och det är en del av charmen. Garnbutiken Tjärngården är heller inget undantag på så sätt. Det är visserligen en garnbutik, men här finns mer än stickor, mönster och garn. Reidun vill erbjuda något för hela familjen, så här kan du också köpa fiskekort eller ta en kopp kaffe om fisket går trögt. Här finns hembakt till både små och stora kunder och förstås – tid för en pratstund. Känner du att du vill komplettera din resa i Härjedalen med en lite annorlunda resa inombords så erbjuder också Reidun andlig vägledning såsom healing och chakrabalansering.

"Mitt mål är att jag ska ha någonting i alla byggnader på gården. Idag har jag garnbutik i en, loppis i en och så bor vi i en."

Se mer och följ
Garnbutiken Tjärngården

Dela och tipsa gärna andra om det här inlägget