Få fler att hitta din butik, gårdsbutik eller ditt café

Vi vill att fler ska upptäcka lokala butiker och caféer och välja hållbara alternativ.

Vi vill att fler ska upptäcka lokala butiker och caféer och välja hållbara alternativ. Att registrera sin butik eller sitt café så att de visas i Unika Butikers app kostar ingenting. Men genom att bli silvermedlem eller guldmedlem i Unika Butikers nätverk får du tillgång till mängder av värdefull exponering.

Alla butiker, gårdsbutiker och caféer som vill vara med måste uppfylla tre kriterier:

1. Det ska vara en fysisk butik som är fristående och privatägd, det vill säga den får inte vara, eller tillhöra, en kedja eller franchiseföretag.

2. Ditt sortiment ska vara utvalt av dig som butiksägare. (För att räknas som en Unik Butik ska ditt sortiment inte vara centralt styrt av till exempel en inköpsavdelning, större organisation eller liknande.)

3. Du ska erbjuda något hållbart i ditt sortiment, eller sätt att arbeta.

Många vill gärna stötta små företag nu i corona-tider, men då måste man ju veta att – och var – ni finns!

Vi vet att det finns massor av härliga, personliga och annorlunda ställen runt om i Sverige. En del är butiker, en del är caféer, en del är gårdsbutiker och utflyktsmål, och en del är lite av varje. Ofta är själva upplevelsen, servicen och sortimentet minst lika bra eller bättre än hos kedjorna, men det svåra är att nå ut och berätta om det så att folk vet om det. På kundens sida finns samma problematik. Man vill gärna hitta er, men var ska man leta? Målet med Unika Butiker är att kunna erbjuda en attraktiv och enkel söktjänst som hjälper butiker och kunder att enkelt hitta varandra.

En viktig del i Unika Butiker är hållbarhet. Alla vill göra en bra affär, men lågt pris, kräng och släng är sällan en bra affär när man ser till hållbarhet. Oavsett om du säljer kaffe och bröd, kläder, inredning eller hantverk så är målet att Unika Butiker ska stå för bra saker som är eko och reko. 

Kom med och hjälp oss bygga Sveriges största nätverk för fristående butiker, gårdsbutiker och caféer.

Unika Butiker har ett erbjudande för alla. Vi har tre olika nivåer för dig som butiksägare. För att alla – hur liten man än är eller hur liten omsättning man än har – ska kunna vara med, så har vi en gratisnivå där man får en väldigt enkel presentation med bara text.

Appen visar var din butik finns på kartan, och hur långt avstånd det är mellan den och appens användare. Under presentationstexten visas ert hållbarhetsarbete.

Du redigerar din presentationstext, dina söktaggar och ditt hållbarhetsarbete själv genom att logga in i ditt konto. Tänk på att texten blir extra viktig om du inte har några bilder.

Öka din synlighet med bilder! Som silvermedlem kan du lägga din logotyp, länka till din hemsida och skapa ett bildgalleri i din presentation.

Med ett silvermedlemskap i Unika Butiker får du en mycket mer attraktiv presentation av din butik och kan enkelt lägga in bilder på både butik och ditt sortiment. Bilder skapar förstås ett helt annat intresse än bara text. Tänk dig Hemnet utan bilder.

Du kan också lägga in din egen logotyp och en länk så att appens användare kan komma direkt till din egen hemsida, facebooksida eller ditt instagramkonto och läsa mer om och följa din butik i dina egna kanaler.

Appen har också som premiumfunktion att användaren kan ringa din butik eller ditt café genom att trycka på knappen med telefonlur. Det är ett enkelt sätt för den som nå er. Kanske står kunden i närheten och vill fråga om ni har öppet.

Skrolla ner för att se en snabböversikt på våra erbjudanden

För våra guldmedlemmar skickar appen ut en notis när appens användare är i närheten av din butik.

På vår guldnivå ingår allt som finns på silvernivån, men här skickar också vår app ut en notis till de appanvändare som befinner sig i närheten av din Unika Butik. 

Med notiser hjälper också vår app till att tipsa om unika butiker, gårdsbutiker och caféer när man är på resande fot. Perfekt om du har en butik som ligger lite avsides, som folk kan råka missa trots att de är i närheten för att de inte känner till just din ort eller känner till smågatorna i just din stadskärna. 

Marknadsföring via Unika Butikers kanaler i sociala media 
Vi marknadsför alla guldbutiker via våra kanaler på facebook och instagram. Har du ett event eller något annat du vill dela så meddela gärna oss så hjälper vi till att sprida det så att du når fler. Självklart postar vi extra gärna inlägg om sådant som är unikt, ovanligt och hållbart.

Unika Butiker vill att det ska bli lättare för lokala butiker och kunder att hitta varandra.

Lita inte på att dina kunder hittar dig genom att googla där ute i bruset bland kedjor och e-handlare. I Unika Butikers app samlar vi fristående unika butiker, gårdsbutiker och caféer med unika smaker på ett ställe. Vi jobbar digitalt med en app, vilket ger en massa fördelar jämfört med att jobba med traditionella papperskartor eller trycksaker. Du kan till exempel uppdatera dina bilder och uppgifter hur ofta du vill. På så sätt blir det enklare för kunden att hitta lokalt och hållbart.

Har du frågor? Hör gärna av dig!

Bas

0 kr

/månad

Registrera din butik, din gårdsbutik eller ditt café gratis hos Unika Butiker så visas den i appens karta så att fler kan upptäcka och hitta till er. På vår gratisnivå visas:

+ Butikens position i kartan
+ Namn, adress och avstånd
+ Textpresentation
+ Butikens hållbarhetsarbete
+ Butiken vid kategorisökning
+ Butiken i sökresultat/listning

Att vara med i Unika Butiker Bas kostar ingenting och har ingen bindningstid.  Det är dock viktigt att du meddelar oss om din butik upphör, flyttar eller om några andra förändringar sker som gör att ni inte längre uppfyller kriterierna för att vara en Unik Butik.

Vill du släcka ditt konto så meddela oss via mail till info@unikabutiker.com så hjälper vi till.

silvermedlem

195 kr

/månad*

Uppgradera till vår silvernivå och få en mer attraktiv presentation för din butik med följande premiumfunktioner i appen:

+ Butikens position i kartan
+ Namn, adress och avstånd
+ Textpresentation
+ Butikens hållbarhetsarbete
+ Butiken vid kategorisökning
+ Butiken i sökresultat/listning

+ Visa bilder i er presentation
+ Lägga in er logotyp i er presentation 
+ Länk till hemsida/facebooksida/instagram
+ Appanvändarna kan ringa via appen

*Priset gäller vid fakturering av 12 månader i förskott. Silver har 3 månaders uppsägningstid.

Guldmedlem

295 kr

/månad*

Uppgradera till vår guldnivå och få alla premiumfunktioner som ingår på silvernivån, plus att appen skickar ut notiser om din butik. För våra butiker på guldnivå hjälper vi också till att marknadsföra er via Unika Butikers kanaler på Facebook och Instagram.

+ Butikens position i kartan
+ Namn, adress och avstånd
+ Textpresentation
+ Butikens hållbarhetsarbete
+ Butiken vid kategorisökning
+ Butiken i sökresultat/listning

+ Visa bilder i er presentation
+ Lägga in er logotyp i er presentation 
+ Länk till hemsida/facebooksida/instagram
+ Appanvändarna kan ringa via appen

+ Appen skickar ut en notis om att det finns en Unik Butik i närheten när användaren är i närheten av din butik
+ Marknadsföring i Unika Butikers kanaler på Facebook och Instagram

*Priset gäller vid fakturering av 12 månader i förskott. Guld har 3 månaders uppsägningstid.

Köp Unika Butikers fasadflagga

Visa att ni är en Unik Butik! Vår flagga väcker uppmärksamhet  och syns på håll. Beställ den idag för 249 kr/st. Premiumbutiker får rabatt och betalar endast 189 kr/st. Porto tillkommer.